Sitemizde aramak istediğiniz konuyu

Vefa ve Eski İstanbul

Yenilendi , Cemaati Yok. İmam İki Kez Uğruyor


İstanbul'un göbeğinde bulunan Molla Gürani Camiinde günde iki kez vakit namazları kılınıyor.

İstanbul’un Fatih ilçesine bağlı Vefa semtinde bulunan ve halk arasında "Kilise Cami" olarak bilinen Molla Gürani Camii’nin 3 yıl süren restorasyonu 2021 yılında tamamlandı.
İstanbul Fatih ilçe Müftülüğünün sorumluluğunda olan Vefa Hoca Gıyasettin Mahallesi Tirendaz sokakta bulunan Molla Gürani Kilise Cami restorasyon çalışmalarından sonra günde sadece iki vakit ibadete açık olarak hizmet vermeye başaldı.
Atanmış din görevlisi ve lojmanı olmasına rağmen camide sadece öğle ve ikindi vakitleri ezan okunup, namaz kılındığı ifade edildi.

CAMİ CEMAATİ YOKMUŞ
Çevre esnafından edinilen bilgiye göre günde iki kez namaz kılınmasının sebebi olarak camiye gelecek cemaatin bulunmayışı imiş. Söylentiye göre, Fatih taraflarında bir yerde ikamet ettiği söylenen imamın zaman zaman gelmediği, anahtarı esnaftan birine verdiği, imam gelmediği zaman camide ezanında okunmadığı iddia ediliyor.
Vatandaşlar, İstanbul'un göbeğinde bulunan 1985’ten bu yana UNESCO’nun ‘Dünya Kültür Mirası Projeleri’ kapsamında yer alan Vefa semti ve çevresinde tarihi değerine paha biçilemeyen ve yabancılar tarafından önemli bir ziyaret yerlerinden olan Vefa Şemsettin Molla Gürani Camii'nde cemaat yoksa bile her vakit ezan okunması gerektiğini belirtiyorlar. Camiden ezan sesi gelmediği zaman halk arasında kullanıldığı şekilde sonunda kilise gibi aslına rücu edeceği belirtiliyor.
Molla Gürani Cami ya da Vefa Kilise Camii olarak bilinen İstanbul'un Vefa semtinde, kiliseden camiye çevrilmiş yaklaşık 900 yıllık tarihi yapı, Fatih Sultan Mehmet dönemi ulemâsından Şeyhülislâm Molla Gürâni Şemseddin Ahmed Efendi tarafından 1476 yılında camiye çevrilmişti.

Haber @erolkaranet - 06.05.2022
vefa semti, istanbul, turizm, seyahat, geziyorum

Top Post Ad

Below Post Ad