Sitemizde aramak istediğiniz konuyu

Vefa ve Eski İstanbul

Vefada Yepyeni Bir Kütüphane


Vefada Yepyeni Bir  kütüphane açıldı. Adı Kalenderhane Kütüphanesi

Kalenderhane Kütüphanesi Vefa semtinde bulunmaktadır 
Kalenderhane Kütüphanesi etkileyici tasarımıyla ön plana çıkmaktadır. Sabah 8:30 gece 12 ye kadar Haftanın 6 günü( pazar günü kapalı) hizmet vermektedir. 
Kalenderhane kütüphanesi 232 öğrenciyi aynı anda ağırlayabiliyor. 6 bilgisayarlı çalışma masası bulunmaktadır.Toplamda 16.269 kitap envanterine sahip. Kütüphane hemen Vefa lisesinin karşısındadır ve tarihi şehzadebaşı camiye ve Meşhur Vefa bozacısına, İstanbul Üniversitesi Beyazıt kampüsüne yakındır.Ulaşım olarak tramway ve metroya yakın bir konumu vardır. Kütüphane içerisi çok kapsamlı bir yapıya sahip. 5 katlı bir binada 4 katı çalışma alanı ve 1 katıda kafeterya bölümüne aittir. 2 tane teras ve bahçe bölümü de vardır.İçerisinde bulundurduğu kitap bakımından da zengindir.Tekli çalışma alanları ve masaları insanı ders çalışmaya, kitap okumaya, araştırma yapmaya oldukça motive eden itici güç niteliğindedir.Masalar oldukça geniş ve büyük ve her masada priz vardır.Ücretsiz Wifi internet, fotokopi ve çıktı hizmeti vardır. Aynı zamanda çay ve çorba ikramı da vardır. Günde 2 kez çorba ikramı ve belirli günlerde süpriz ikramlara da yer verilmiştir. Kütüphane içerisinde bay-bayan mescid ve abdesthane de bulunmaktadır. Kütüphane kafeteryasında kullanmak şartı ile bazı zeka ve strateji oyunlarını da oynayabilmektesiniz. Ayrıca ayın belli günlerinde yazar, gazeteci, fikir adamı, iş adamı ve kişisel gelişim uzmanları ile söyleşiler gerçekleşmektedir.İstanbul’un her ilçesinden gelen 17 yaş ve üzeri misafirlere açıktır.Burası hem kitap okumak hem ders çalışmak hemde araştırma yapmak için yeterli kriterlere sahiptir.

Adres: Kalenderhane Mahallesi Dede Efendi Caddesi No:18 Telefon: 0212 453 15 53 Çalışma Saatleri: 08.30 - 00.00 Kapasite: 200


@tarihivefa

vefa semti, istanbul, turizm, seyahat, geziyorum

Top Post Ad

Below Post Ad