Sitemizde aramak istediğiniz konuyu

Vefa ve Eski İstanbul

Vefa Adı İETT Durağında


İETT’den Vefa’ya Vefa…

Vefasızlık örneği karşısında en çok dile getirilen cümle, “Meğer Vefa İstanbul’da bir semt adıymış!” olur. İstanbul’un en eski ve en merkezi semtlerinden Vefa yıllarca unutulmuşluğa itilirken İETT bir vefa örneği göstererek bu vefasızlığa son vermiş.

Terkedilmişliğin ve sokaklarında gezerken enkazdan başka bir şey bulunmayam Vefa semtinin yanındaki Atatürk Bulvarından hergün onbinlerce insan geçmesine rağmen pek az kimse Vefa’nın farkına varıyordu.

Her gün yanlarından geçtikleri semtin Vefa olduğunu bilmeyen milyonlara İETT yaptğı jestle Vefa’nın orada olduğunu hatırlatırcasına bugüne kadar Müze olarak kullanılan durağın adını Vefa olarak değiştirmiş.

İETT’nin durak adını Vefa olarak değiştirmesi eski İstanbul’lular için kadirşinaslık olurken Vefa adını duyupta nerede olduğunu bilemeyenler içinde “Vefa, burası” dedirtmeye başlamış.
Eski Vefalılar bu jest, bu vefa örneği için İETT’ye teşekkür ederken, İstanbul Büyükşehir Belediyesinden ve Fatih Belediyesinden de semtin giriş yerlerine VEFA yazılı yön tabelalarının takılmasını dilediklerini söylediler.

Haber Özel : Erol Kara


vefa semti, istanbul, turizm, seyahat, geziyorum

Top Post Ad

Below Post Ad

Ads