
Sindirimi kolaylaştıran şalgam suyu, B grubu vitaminleri de içeriyor. Kalsiyum, potasyum ve demir yönünden zengin. Afrodizyak özelliği de vardır.
Fazla kiloların atılmasına yardımcı oluyor, insanları rahatlatarak stres attırıyor.
Şalgam suyu vücut için doğal ilaç görevi görüyor. Şalgam suyunun en önemli ham maddesi havuç A vitamini deposu. Bu özelliğiyle göz sağlığına faydası bilimsel olarak kanıtlanmış. Mide ve karaciğere de faydalı. Sindirimi kolaylaştıran şalgam suyu, B grubu vitaminleri de içeriyor. Kalsiyum, potasyum ve demir yönünden zengin. Afrodizyak özelliği de vardır. Fazla kiloların atılmasına yardımcı oluyor, insanları rahatlatarak stres attırıyor. Yaz-kış içilmesi önerilen şalgam suyu, hücre yenileyici özelliği ile de biliniyor. Özellikle kış mevsiminde grip hastalığına karşı da doğal bir ilaç.
Şalgam Suyu Faydaları Nelerdir?
Şalgam suyu karaciğer, mesane ve artrit gibi hastalıklara karşı mücadele eder.
Şalgam suyu içmek kanser riskini azaltır. Kanserojen ile mücadele edebilecek güçlü antioksidanlar içerir.
Her gün şalgam suyu içmek kilo vermenizi sağlar. Aynı zamanda şalgam suyu tüketmek obeziteye karşı savaşmanın en etkili yoludur.
Anemi riskini azaltır.
Kan yapar ve kan dolaşımını hızlandırır.
Akciğerin temizlenmesini sağlar.
Vücudun kötü kokusu yok edilebilir.
Böbrek taşını kaldırmak için yardımcıdır.
Kalp krizi, inme, kan pıhtılaşması ve çeşitli kalp hastalıklarının önlenmesini sağlar.
Kötü kolesterolü düşürür (LDL).
Sinirleri yatıştırmak için yardımcı olur.
Yüksek miktarda potasyum ve kalsiyum içerdiğinden dolayı kemik ve dişleri güçlendirir.
Kataraktı önler.
Astım tedavisi olarak tüketilebilir. Astım semptomlarını kontrol altına almanızı sağlar.
Bağışıklık sisteminin sağlığı açısından faydalıdır.
Kolon tümörü ve kolon kanserini önler.
Çeşitli cilt sorunlarının tedavisinde yardımcı olur.
Sivilce ve siyah noktaları yok eder.
İdrar sökücüdür ve aynı zamanda kabız olmayı engeller.
Göz sağlığı için faydalıdır.
Saç sağlığı için önemlidir. Saçın sağlığını korur, beyazlaşmasını ve dökülmesini engeller.
Şalgam suyu şeker hastalığını önler.
Anne sütünü artırır.
Vücudun direncini artırır.
Her mevsimde yakalana bildiğimiz grip hastalığını önler.
Şalgam Suyu Zararları Nelerdir?
Hamilelerin kesinlikle kullanmaması gerekmektedir.
Tansiyon hastalarının uzak durması gerekir.
Şalgam suyunun göze iyi geldiğini söylemiştik fakat fazla tüketimi halinde gözlere zarar verebilir.
Mide rahatsızlıkları olanlar tüketmemelidir.
Fazla tüketim halinde böbreklere de zarar verebilmektedir.
Şalgam Suyu Nasıl Yapılır?
Şalgam suyunu evde yapabilirsiniz. Bu çok kolay! Hemen tarifi paylaşmak istiyorum.
İhtiyacınız Olan Malzemeler
Şalgam ( bir adet )
Mor havuç ( bir kg adet )
Pancar ( bir adet )
Limon tuzu ( bir yemek kaşığı )
Ekmek ( yarım )
Tuz ( bir yemek kaşığı )
Maya
Şeker
Bulgur
Su
Şalgam Suyu Yapılışı
Şalgam, mor havuç ve pancarı soyun ve dilimleyin. Bir turşu bidonuna dilimlediğiniz şalgam, mor havuç ve pancarı yerleştirin. Temiz bir tülbent içerisine şeker, maya, bulgur ve ekmeği koyarak sıkıca bağlayın. Örtüyü bidonun içerisine koyun. Bir yemek kaşığı tuz ekleyin. Ardından bir yemek kaşığı limon tuzu ekleyin. Turşu bidonunun içerisine malzemelerin tam üstüne gelecek kadar su ekleyin. Dilerseniz içerisine acı kuru biber ekleyip şalgam suyunun acısını artırabilirsiniz. Güneş görmeyen serin bir ortamda 20 gün bekletin. Buzdolabınızda da bekletebilirsiniz. 20 gün sonunda bidonun içerisinden tülbenti çıkartın. Şalgam suyunuz hazır!
Afiyet olsun.
Şalgam ( bir adet )
Mor havuç ( bir kg adet )
Pancar ( bir adet )
Limon tuzu ( bir yemek kaşığı )
Ekmek ( yarım )
Tuz ( bir yemek kaşığı )
Maya
Şeker
Bulgur
Su
Şalgam Suyu Yapılışı
Şalgam, mor havuç ve pancarı soyun ve dilimleyin. Bir turşu bidonuna dilimlediğiniz şalgam, mor havuç ve pancarı yerleştirin. Temiz bir tülbent içerisine şeker, maya, bulgur ve ekmeği koyarak sıkıca bağlayın. Örtüyü bidonun içerisine koyun. Bir yemek kaşığı tuz ekleyin. Ardından bir yemek kaşığı limon tuzu ekleyin. Turşu bidonunun içerisine malzemelerin tam üstüne gelecek kadar su ekleyin. Dilerseniz içerisine acı kuru biber ekleyip şalgam suyunun acısını artırabilirsiniz. Güneş görmeyen serin bir ortamda 20 gün bekletin. Buzdolabınızda da bekletebilirsiniz. 20 gün sonunda bidonun içerisinden tülbenti çıkartın. Şalgam suyunuz hazır!
Afiyet olsun.
Hoş geldiniz. Fikirlerinizi paylaşmanızdan mutluluk duyarız