Ads

Ads

Eyüp Sultan Terası - Manzarası Çok Farklı


Siz ister Piyerloti Tepesi deyin, İster İdrisi Tepesi deyin, İster Karyağdı Tepesi deyin biz Eyüpsultan Tepesi demek istiyoruz.
Buradan Eyüp Sultan Belediyesinin yaptırdığı terastan İstanbul'un güzelliğini görürken hemen aşağıya baktığınızda da ahireti hatırlatacak kabristanla farklı dünyalara gezebileceksiniz.
Eyüpsultan demek, küçük Medine demek, Eyüp Sultan demek camiler demek, sahabeler diyarı demek, türbeler, evliyalar diyarı demek.. 
Eyüp teleferiği ile farklı bir halici görmek
Seyir Terasından tarihi dokuyu, sadece Eyüpsultan'ı değil, İstanbul ve Haliç'in en güzel manzarasına sahip bir tepeden İstanbul'a bir başka açıdan bakma mutluluğuna erişebilirsiniz. 
Sol aşağı tarafta Eyüpsultan Kabristanı, Sağınızda Eyüpsultan Külliyesi ve çevresindeki onlarca hayır ve eğitim kurumu, banilerine ait kabirler, Haliç'in karşı kıyısı olan Halıcıoğlu, Sütlüce ve Kasımpaşa , Kağıthane sırtları, Okmeydanı hatta Levent sırtlarını görebileceksiniz.
Altınboynuz olarak bilinen Halicin o kıvrım kıvrım güzelliğini, az ötedeki Haliç köprüsünü ve sizi alıp götüren denizin güzelliğini anlatmak istemiyoruz.
Gidin, görün ve kendiniz keşfedin..



















Foto ve videoları Erol Kara @tarihivefa / 2023

Ads